Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την Τετάρτη, 17 Απριλίου, όταν ένα ξαφνικό μπουρίνι, το οποίο συνοδευόταν από κεραυνούς, είχε ως αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και τέσσερις άνθρωποι, δυο τουρίστες και δύο γυναίκες αρχαιοφύλακες να τραυματιστούν.
Η μία από τις δύο τραυματίες, είχε μόλις πριν τέσσερις μέρες ξεκινήσει να εργάζεται ως υπάλληλος στην Ακρόπολη και από τότε δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει στην εργασία της, αφού δεν έχει ακόμα αναρρώσει πλήρως.
«Έχω χάσει την ακοή από το δεξί αυτί»
«Έχω ακόμα προβλήματα με την υγεία μου. Έχω χάσει την ακοή από το δεξί αυτί. Δηλαδή, άμα βάλω το ακουστικό τώρα στο δεξί μου αυτί, δεν θα σας ακούω καθόλου. Μόνο από το αριστερό ακούω. Από το χτύπημα έχω και ολική ρήξη τύμπανου. Ο γιατρός το ψάχνει λίγο περισσότερο τώρα. Με στέλνει για αξονική εγκεφάλου, κάνουμε κι άλλες εξετάσεις για να δούμε ποιο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην ακοή μου. Στο τύμπανο θα γίνει πλαστική, αλλά το τύμπανο είναι για να προστατεύει το αυτί από νερό, από τη σκόνη. Εμείς θέλουμε να δούμε πώς μπορούμε να επέμβουμε και σε ποιο σημείο, στο θέμα με την ακοή μου», λέει στο Newsit.gr η 52χρονη αρχαιοφύλακας, η οποία είχε προσληφθεί με 8μηνη σύμβαση.
«Μόνη μου δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω, γιατί έχω αυτό το πρόβλημα με την ακοή μου και μην μπορώντας να ακούσω από το δεξί αυτί, προσπαθώ να καταλάβω από πού έρχεται ο ήχος. Μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο δίπλα μου, στα δεξιά μου και εγώ να νομίζω ότι είναι από την άλλη μεριά. Σε τέτοιο σημείο βρίσκεται η ακοή μου. Επιπλέον, στο αυτί έχω μόνιμα μία βοή, είναι σαν να έχω μια σφυρίχτρα μέσα στο αυτί μου, συνέχεια», προσθέτει.
«Ακόμα έχω σημάδια στο σώμα μου και δεμένο το χέρι μου»
Μετά το χτύπημα του κεραυνού, η γυναίκα βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος, ήταν μέσα στα αίματα, τα ρούχα της ήταν σκισμένα και τα μαλλιά της καμένα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες και ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να έχει σημάδια στο σώμα της από το χτύπημα του κεραυνού.
«Στο σώμα μου έχω ακόμα σημάδια. Το πρόσωπό μου σχεδόν έχει καθαρίσει. Το χέρι μου ήταν σπασμένο. Είχε μπει κάποιο αντικείμενο μέσα και έπρεπε να κάνουμε και εκεί μια μικρή επέμβαση. Ακόμα το έχω δεμένο το χέρι μου», λέει η Ανθή Μήτση και προσθέτει ότι εκτός από τα προβλήματα στο σώμα της, έχει επιβαρυνθεί και η ψυχολογία της.
«Είμαι και ψυχικά άρρωστη, βρέχει και δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι»
«Ακόμα είμαι σε ανάρρωση, είμαι και ψυχικά άρρωστη. Δεν μπορώ να συνέλθω ακόμα. Δεν μπορώ, με πιάνει πανικός. Ακούω κεραυνούς και ταράζομαι. Δηλαδή, τώρα που φοβάμαι μήπως βρέξει, δεν βγαίνω ούτε στο μπαλκόνι. Τέτοια φοβία έχω πάθει», λέει η 52χρονη και προσθέτει ότι η εικόνα όσως έζησε το μεσημέρι της 17ης Απριλίου θα τη συνοδεύει για πάντα.
«Τις αισθήσεις μου τις έχασα για δευτερόλεπτα όταν με χτύπησε ο κεραυνός. Δηλαδή, το χτύπημα που ένιωσα στο κεφάλι το θυμάμαι. Και που με έριξε κάτω και που με χτύπησε μετά στο σώμα. Εκεί έχασα για δευτερόλεπτα τις αισθήσεις μου. Δεν θυμάμαι πώς βγήκα έξω. Μόνο αυτή την εικόνα δεν έχω και πώς χτύπησα το χέρι μου. Όταν μου έρχεται αυτή εικόνα στο μυαλό τρελαίνομαι. Λέω “τι έγινε, τι ήταν αυτό που έγινε;”. Δεν ήξερα πού βρισκόμουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει. Το μόνο που έλεγα ήταν “είμαι ζωντανή, είμαι ζωντανή”. Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό όταν βγήκα από εκεί, ήταν ότι είμαι ζωντανή. Και στο νοσοκομείο συνέχεια αυτό έλεγα. Τίποτα άλλο, δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει», λέει χαρακτηριστικά.
«Έζησα από θαύμα»
Ο κεραυνός έπεσε κοντά στο εκδοτήριο εισιτηρίων του μνημείου. Ρεπορτάζ για τους τέσσερις τραυματίες και το μέγεθος της καταστροφής προβλήθηκαν σε όλα τα ΜΜΕ και όλοι μας αναρωτηθήκαμε αυτό που αναρωτιέται και η Ανθή Μήτση. «Πώς είναι δυνατόν να ανεβαίνει τόσος κόσμος στην Ακρόπολη και στο μνημείο να μην υπάρχει ασφάλεια από τους κεραυνούς;»
«Θέλω να δικαιωθώ»
«Από το υπουργείο δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς. Τρέχω μόνη μου. Ήρθε η υπουργός να με δει την πρώτη μέρα στο νοσοκομείο και έπαθε σοκ που με είδε έτσι. Ήρθε και η κυρία Μπάνου, η προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, αλλά από τότε δε με έχει πάρει κανένας στο τηλέφωνο να με ρωτήσει τι κάνω, πώς είμαι. Τίποτα, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Θέλω να δικαιωθώ. Και ψυχικά και σωματικά και οικονομικά», τονίζει η Ανθή Μήτση.
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire