για την «Εθνική Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας»
Έκκληση για σύγκλιση γιατρών και φαρμακοποιών σε ενα κοινό μέτωπο «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας» απευθύνει σήμερα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Σήμερα, ο ασθενής πολίτης κινδυνεύει, διότι πλέον η Δημόσια Υγεία δέχεται τη μία βομβιστική επίθεση μετά την άλλη: Πρώτα ο Ν.3919 που εκχώρησε την ιατρική περίθαλψη στα μεγάλα επιχειρηματικά καρτελ, στη συνέχεια ο μοναδικός παγκοσμίως ανθρωποκτόνος Νόμος Λοβέρδου που εκχώρησε τη θεραπεία του ασθενή στον παγκο του φαρμακείου, και τώρα το νέο πολυνομοσχέδιο που έρχεται να εκχωρήσει και τη φαρμακευτική περίθαλψη σε αγνώστου προελεύσεως επιχειρηματικές αλυσίδες, τινάζουν ολοκληρωτικά την Υγεία του λαού μας στον αερα.
Εδώ και 3 χρόνια προειδοποιεί ο ΙΣΑ για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η λεηλάτηση της Υγείας του ελληνικού λαού. Βήμα προς βήμα, τονίσαμε με σθένος την αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών μας: Προσφύγαμε στο ΣτΕ, και για την επικινδυνότητα του ανοίγματος του ιατρικού επαγγέλματος σε μη γιατρούς, καθώς και για τη συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας που αφαιρούσε από το γιατρό τη θεραπεία του ασθενή. Και ακόμη και σήμερα, απέναντι στις νέες αλλαγές του πολυνομοσχεδίου που θα επιτρέπει τη δημιουργία μεγάλων φαρμακευτικών αλυσίδων, μόνο με τη συμμετοχή φαρμακοποιού στο 1% και την ανεξέλεγκτη διακίνηση φαρμάκων μέσα από τα φαρμακευτικά σουπερ μαρκετ, επιβεβαιωνόμαστε στους φόβους μας την εμπορευματοποίηση της περίθαλψης χωρίς κανέναν ιατροφαρμακευτικό έλεγχο.
«Η χορήγηση του φαρμάκου ως θεραπευτική αγωγή από το γιατρό και η πιστοποιημένη συνέχιση της φαρμακευτική περίθαλψης σύμφωνα με την ιατρική καθοδήγηση σε συνταγογραφούμενα και ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, σε αποζημιούμενα και μη φαρμακα, διασφάλιζε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με στόχο το «ωφελεειν η μη βλαπτειν» στην υγεία του ασθενή πολίτη. Την επαρκή ή πλημμελή θεραπευτική ισχύ, την υποθεραπεία, τις παρενέργειας, την αποτελεσματικότητα, την αλληλεπίδραση με άλλα και την ασφάλεια του φαρμάκου πρέπει να την παρακολουθεί ο θεράπων γιατρός.» δηλώνει ο κος Πατούλης, ο οποίος προειδοποιεί ότι η χορήγηση του φαρμάκου από γιατρούς και φαρμακοποιούς μετατρέπεται πλέον σε ανεξέλεγκτη πώλησητου φαρμάκου από εμπόρους: «Μιλάμε για μια εμπορευματοποίηση με αγνώστου ποιότητας φάρμακα από την Ινδία και το Μπαγκλαντεζ που διεισδύουν ως Δούρειος Ίππος, όλο και περισσότερο στην ελληνική αγορά για να καταπνίξουν ό,τι απέμεινε από καλά και ποιοτικά ελληνικά και πολυεθνικά φάρμακα. Η σταδιακή και συνειδητή μετατροπή των γιατρών σε ιατρικό προλεταριάτο και η μετατροπή των φαρμακοποιών σε φαρμακευτικό προλεταριάτο από του ιθύνοντες της Υγείας, δεν αποτελεί ένα απλό κοινωνικοοικονομικό θεσμικό φαινόμενο για την Ελλάδα του 2014: αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για τη ζωή εκατομμυρίων ασθενών πολιτών!!» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο ΙΣΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι «λογιστές» που εκχωρούν την υγεία του λαού μας στα επιχειρματικά καρτελ των εμπόρων, θα πρέπει προσέχουν διότι η θεραπεία του ασθενή απαιτεί ιατρική ευθύνη. Ένα λάθος μπορεί να κοστίζει ζωές ανθρώπων. Και όταν το λάθος είναι Νόμος ψηφισμένος από τη Βουλή, τότε το κόστος της ανθρώπινης ζωης αποτελεί εγκληματική πράξη. Απέναντι σε οποιαδήποτε τροϊκανή ή άλλη υποχρέωση, ο ΕΟΦ οφείλει να κάνει, ποσοτικούς και ποιοτικούς ελέγχους σε ΟΛΑ τα φάρμακα που θα πωλώνται στην Ελλάδα, συνταγογραφούμενα η μη, διότι όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες και όλα πρέπει να χορηγούνται και όχι να πωλούνται με ιατρική καθοδήγηση.
Καλούμε, λίγες ώρες πριν την τελική ψήφιση, το Υπουργείο Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στη ζωή και την υγεία του λαού μας.
Παράλληλα, καλούμε τους φαρμακοποιούς να αγωνιστούν μαζί μας, στην προσπάθεια διάσωσης των ασθενών μας μέσα από έναν αγώνα «Εθνικής Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας»
Στον αγώνα αυτό, δίνουμε μία υπόσχεση: Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να υπηρετεί τη Δημόσια Υγεία, μέσα από την ευσυνείδητη άσκηση της ιατρικής των μελών του και μέσα από τις θέσεις του για μια πολιτική υγείας που θα έχει στο επίκεντρο το όφελος του ασθενή πολίτη με επιστημονικά κριτήρια.
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire