2nd European Risk Summit: "Living in an uncertain world. Risk Communication: Principles-strategies-tools"
11 & 12 Ιουνίου 2014, Athens Hilton Hotel
• Τι συμβαίνει όταν ο κίνδυνος γίνει πραγματικότητα -μετατραπεί σε κρίση- και σας πιάσει απροετοίμαστους;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαχείρισης κινδύνου και της επικοινωνίας κινδύνου;
• Ποια είναι τα εμπόδια για μια επιτυχημένη επικοινωνία και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαχείρισης κινδύνου και της επικοινωνίας κινδύνου;
• Ποια είναι τα εμπόδια για μια επιτυχημένη επικοινωνία και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε;
Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της 2ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Διαχείρισης Κινδύνου (2nd European Risk Summit) που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας -στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε.- από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το King's College Λονδίνου, στις 11 και 12 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, με τίτλο "Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools".
«Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη μου ήταν ότι ορισμένες προτάσεις παρουσιάστηκαν με τρόπο που έδωσε αφορμή για απίστευτες διαστρεβλώσεις οι οποίες διευκόλυναν πολιτικά όσους ήθελαν την ακύρωση κάθε λύσης».
Αυτά είχε υποστηρίξει με έκδηλη την απογοήτευσή του για την αρνητική εξέλιξη που είχε η μεταρρύθμιση στο Εργασιακό σε άρθρο του (14/10/2007) ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (2000-2001), που θέλησε να δώσει με αυτό τον τρόπο εξηγήσεις στο γιατί το εργασιακό νομοσχέδιο που ήταν εμπνευστής τελικά εφαρμόστηκε για μόνο ένα έτος.
Η περίπτωση Γιαννίτση είναι ίσως από τις χαρακτηριστικές που ένας κρατικός οργανισμός δεν επικοινώνησε αποτελεσματικά με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έτσι ώστε να μεταφέρουν ενημερωτικά αλλά όχι ανησυχητικά μηνύματα· παράλληλα από τη μεριά του ο κρατικός μηχανισμός της εποχής δεν διαχειρίστηκε σωστά μια τέτοιου είδους κρίση.
Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν, και οι δημόσιες αρχές και βιομηχανία να τους ενημερώνουν με τον πλέον τεκμηριωμένο τρόπο. «Βιομηχανία» και «κράτος» πρέπει να γνωρίζουν τα πιθανά αίτια και την έκταση ενός προβλήματος, και να ενημερώσουν τους πολίτες εγκαίρως και με ακρίβεια για τον κίνδυνο και για τις πιθανές συνέπειές του. Η ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών σχετικώς με την έκταση, τη σημασία αλλά και τον τρόπο επικοινωνίας του κινδύνου βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της φύσεως των προβλημάτων και στην καλύτερη αντιμετώπιση μιας κρίσης. Η διγλωσσία αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις και παραπληροφόρηση του πολίτη. Αυτά και άλλα ερωτήματα επιχειρεί να απαντήσει το 2nd European Risk Summit, το συνέδριο για την επικοινωνία κινδύνου με τίτλο "Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools" που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Hilton.
Ο Τάσος Γιαννίτσης θα είναι ομιλητής στο συνέδριο και θα μιλήσει στο συνέδριο για την «Η χαμένη ευκαιρία για μια τολμηρή μεταρρύθμιση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας: Ο ρόλος των Στρατηγικών Επικοινωνίας». Οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ - Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα συμμετέχουν επίσης σε στρογγυλό τραπέζι με τους δημοσιογράφους Αντώνη Παπαγιαννίδη και την Ειρήνη Χρυσολωρά για να αναλύσουν και να συζητήσουν πως τα μέσα μαζικής επικοινωνίας διαδραματίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτύπωση των σύγχρονων οικονομικών κρίσεων και, ως εκ τούτου, στη δημιουργία παραμέτρων για ουσιαστική και σχετική συζήτηση.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: risksummit.gr
*για τους Δημοσιογράφους το κόστος εγγραφής είναι μηδενικό
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire