Παρά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, ο οικονομικός εξορθολογισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινάει με ένα παράδοξο τρόπο καθώς αλλάζει το καθεστώς των άμισθων θέσεων των επικεφαλής του Κέντρου που ίσχυε εδώ και 25 χρόνια σε έμμισθες και επίσης χωρίς να αποσαφηνίζεται αν θα πρόκειται και για αποκλειστική απασχόληση. Το θέμα αναδεικνύει ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Υγείας κ. Ξανθό και Οικονομικών κ. Τσακαλώτο.
Οι μηνιαίες αποδοχές του Προέδρου και του Αντιπροέδρου (για πλήρη απασχόληση) του Δ.Σ. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ορίστηκαν με πρόσφατη Κ.Υ.Α. στο ποσό των 3.900 ευρώ και 3.200 ευρώ αντίστοιχα ενώ η αποζημίωση για καθεστώς μερικής απασχόλησης του Αντιπροέδρου ορίστηκε σε 2.400 ευρώ.
Σε μια περίοδο κατά την οποία εργασιακά και μισθολογικά ζητήματα, που αφορούν το σύνολο των εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. παραμένουν άλυτα, η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του φορέα για το 2017, λόγω της αναδρομικής της ισχύος, κατά περίπου 35.500 ευρώ και για το 2018 περί τα 85.200 ευρώ.
Αντιφατικό φαίνεται το γεγονός ότι ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αιτιολόγησε την επίμαχη διάταξη με βάση την ανάγκη “απερίσπαστης” εργασίας των επικεφαλής, ταυτόχρονα δίνεται καταρχήν η δυνατότητα εργασίας του Αντιπροέδρου με καθεστώς μερικής απασχόλησης. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς εάν η προβλεπόμενη “απερίσπαστη” εργασία, οφείλει να σημαίνει και αποκλειστική απασχόληση για τους σκοπούς του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, “απερίσπαστη” από άλλες δραστηριότητες στον δημόσιο ή/και ιδιωτικό τομέα.
Τέλος, απορία προκαλεί η επτάμηνη καθυστέρηση του ορισμού του καθεστώτος του Αντιπροέδρου σε πλήρους απασχόλησης τελικά, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη ότι προηγήθηκε «προφητική» Κ.Υ.Α. για την προκαλούμενη δαπάνη, με βάση το τελικό καθεστώς που καθορίστηκε 13 ημέρες αργότερα…
0 commentaires:
Enregistrer un commentaire