728x90 AdSpace


dimanche 25 septembre 2011

Εποχιακή Τριχόπτωση: Υπάρχει λόγος ανησυχίας;


Παρόλο που η ζωή μας έχει ξαναβρεί τους κανονικούς της ρυθμούς μετά το καλοκαίρι, πλησιάζοντας στην καρδιά του φθινοπώρου πολλοί από εμάς παρατηρούμε αυξημένη τριχόπτωση και αυτό είναι φυσικό να μας προκαλεί ανησυχία ή ακόμα και άγχος.
Και αυτό γιατί η απώλεια των μαλλιών, εφόσον τα μαλλιά αποτελούν σύμβολο γοητείας τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την ψυχολογία μας.

Οφείλουμε ωστόσο να επισημάνουμε ότι πρόκειται κατά κύριο λόγο για την εποχιακή τριχόπτωση, η οποία εμφανίζεται συνήθως φθινόπωρο και άνοιξη, είναι παροδικό & αναστρέψιμο φαινόμενο και δεν θα πρέπει επομένως να μας ανησυχεί.  

Τι συμβαίνει όμως αν παρατηρούμε αρκετά έντονη τριχόπτωση που επιμένει για σημαντικό χρονικό διάστημα;
Τότε θα πρέπει να διερευνήσουμε περαιτέρω τα αίτια της τριχόπτωσης γιατί πλέον δεν θεωρείται εποχιακή τριχόπτωση αλλά πιθανότητα οφείλεται σε άλλους παράγοντες.
Το πιο συχνό είδος τριχόπτωσης είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία, η οποία είναι η συνήθης τριχόπτωση που εμφανίζουν οι άνδρες και οφείλεται στην κληρονομικότητα.
Για τις γυναίκες, η τριχόπτωση συνήθως οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, σε διατροφικές ανεπάρκειες, σε έντονο stress ή κούραση, στην εμμηνόπαυση, σε χρήση διαφόρων φαρμακευτικών αγωγών, σε διάφορες παθήσεις κα.

Επειδή τα αίτια της τριχόπτωσης διαφοροποιούνται από άτομο σε άτομο, το πιο σημαντικό βήμα είναι να γίνει εξαρχής σωστή διάγνωση. Η σωστή διάγνωση είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται από τους ειδικούς και θα πρέπει να περιλαμβάνει προσωπική εξέταση και μικροσκοπική ανάλυση του τριχωτού και των μαλλιών, καθώς και αξιόπιστη εκτίμηση για τη μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης.
Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι απαραίτητες και εξειδικευμένες εξετάσεις (αιματολογικές, vitamin tests, έλεγχος μετάλλων, ιχνοστοιχείων κα), καθώς και λήψη διατροφολογικού ιστορικού ή/και εξειδικευμένος δερματολογικός έλεγχος.

Στη συνέχεια προτείνεται η κατάλληλη για κάθε περίπτωση λύση, ανάλογα με τα αποτελέσματα της διάγνωσης. Για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας σε προχωρημένο στάδιο αραίωσης γίνεται μεταμόσχευση μαλλιών. Επίσης, για την πρόληψη της τριχόπτωσης και τη συντήρηση & ενδυνάμωση των μαλλιών πραγματοποιούνται εξειδικευμένες θεραπείες τριχόπτωσης.

Στη BERGMANN KORD, εφαρμόζεται μια νέα καινοτόμος θεραπεία, το PRP (Platelet Rich Plasma) με ενεργοποιητές DNA. Η θεραπεία βασίζεται στη δράση των Αυξητικών Παραγόντων, που μπορούν να επανενεργοποιήσουν τα αδύναμα ενήλικα βλαστοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής ώστε να μπορούν πλέον τα τριχοθυλάκια να παράγουν υγιή μαλλιά. Η διάγνωση και ο εξειδικευμένος τριχολογικός έλεγχος παρέχονται δωρεάν σε όλες τις κλινικές μαλλιών BERGMANN KORD σε Ελλάδα & Κύπρο, όπου οι ειδικοί ενημερώνουν για τις εξειδικευμένες θεραπείες. 

ΠΗΓΗ BERGMANN KORD
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 commentaires:

Enregistrer un commentaire

Item Reviewed: Εποχιακή Τριχόπτωση: Υπάρχει λόγος ανησυχίας; Rating: 5 Reviewed By: hatime